Yunus Emre Ulusal Jürili Öğrenci Karma Sanal Sergisi

Değerli Katılımcılar,

Sevgili İzleyenlerimiz,

Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı nedeniyle Fakültemiz tarafından düzenlenen Ulusal jürili öğrenci karma sanal sergisine hoş geldiniz.

Türk tasavvuf edebiyatında kendine has şiiri ile bilinen Yunus Emre, tasavvufla beslenen dizelerinde insanın kendisiyle, nesnelerle, Allah'la olan ilişkilerini işlemiş; ölüm, doğum, yaşama bağlılık, ilahi adalet, insan sevgisi gibi konuları ele almıştır. Çağının düşünüş biçimini ve kültürünü konuşulan dille, yalın, akıcı bir söyleyişle dile getiren Yunus Emre'nin şiirleri; ezberlenerek, okunarak günümüze kadar ulaşmış ve halk edebiyatının günümüzdeki en değerli kaynakları arasında yerini almıştır. Fakültemizin Yunus Emre'nin göstermiş olduğu bu ilkeleri göz önünde bulundurarak sevgi, hoşgörü, duygudaşlık, kardeşlik ve barış kavramları çerçevesinde düzenlediği ulusal öğrenci karma sanal sergimize ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür eder, bundan sonraki eğitim süreçlerinde de bu tür yarışmalara katılmaya devam etmelerini temenni ederiz. Serginin değerlendirilmesi aşamasında katkılarından dolayı değerli jüri üyelerimize, serginin hazırlanmasında görev alan öğretim elemanlarımıza ve teknik ekibimize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sergileme alan katılımcılarımızı tebrik eder, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim. İyi seyirler.

Prof. Düriye KOZLU İSMAİLOĞLU

Dekan