TR | EN
Öğrenci Başarısı
8.05.2018
Öne çıkan görsel

32. Uluslararası İzmir Festivalinin Afişi İzmirlilerden tam not aldı.

32. Uluslararası İzmir Festivali’nin afişi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Aytekin Kot’un imzasını taşıyor.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası İzmir Festivali’nin afişi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Aytekin Kot’un imzasını taşıyor.

Kot, “Afişimde tasarım elemanlarını geometrik şekillere indirgedim. Piyano tuşlarını çizgisel olarak tasarladım. Böylece hem piyano tuşlarını üç boyutluluktan iki boyutluya indirmiş hem de daire, üçgen ve kare geometrik unsurlarını ön plana çıkartmış oldum. Piyano parçalarının dizilimini ‘‘Altın Oran Spirali’’nden yararlanarak elde ettim. Tiyatro, opera, bale gibi sahne sanatlarında kullanılan müzikten kaynaklı ritim ve harmoniyi afiş tasarımımda geometrik unsurları kullanarak elde ettim. Sonuç olarak matematik ve geometrinin müzikle olan ilişkisini yani ritim ve harmoniyi, matematiğin diliyle tasarımıma aktardım. Renk olarak ise yine İzmir’i anlatan: Güneş’in rengi turuncuyu seçtim.” dedi.

Festival sanatçılarından ve İzmirlilerden tam not alan ve çok sevilen afiş, İzmir’in sokaklarına çok yakışacak.