TR | EN
“Balıkdamı” Temalı Fotoğraf Sergisi İzleyicilerle Buluştu.
7.06.2024

“Balıkdamı” Temalı Fotoğraf Sergisi İzleyicilerle Buluştu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Sürdürülebilir Gelecek İçin “Balıkdamı” Temalı Fotoğraf Sergisi İzleyicilerle Buluştu.

Bu yıl Birleşmiş Milletler tarafından, Dünya Çevre Günü’ restorasyon, çölleşme ve kuraklığa karşı direnç kazanılması kapsamında "Bizim Toprağımız, Bizim Geleceğimiz" teması ile kutlanmaktadır. Bu kapsamda “Sürdürülebilir Gelecek için Balıkdamı” başlıklı fotoğraf sergisi açıldı.

Akdeniz Tatlı Su Ekosistemleri için Donörler İnisiyatifi’nin (Donors’ Initiative for Mediterranean Freshwater Ecosystems- DIMFE) fonuyla, Doğa Araştırmaları Derneği tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar V. Bölge Müdürlüğü Eskişehir İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Balıkdamı Sulak Alanında Doğa Temelli Çözümlerle Herkes İçin Sürdürülebilir Su” Projesi kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi işbirliği ile açılışı yapılan sergide ziyaretçilere Balıkdamı Sulak Alan ekosisteminin zenginliğini, korunmasını ve restorasyonunun önemini anlatırken, doğa ile uyumlu, tarımsal uygulamaların ve yerel işbirliğinin ekosistemler üzerindeki olumlu etkilerini göstermek amaçlandı. Eskişehir'in ulusal öneme haiz tek sulak alanı olan Balıkdamı Sulak Alanı, gelen ziyaretçilere tanıtılarak, alanın önemi, biyolojik çeşitliliği ve çevre sorunları konusunda farkındalık yaratılmak amaçlandı.

Açılışı, Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirilen bu sergi, Balıkdamı Sulak Alanının korunması ve restorasyonu üzerine odaklanmış, doğa temelli çözümlerin önemi vurgulanmış, ayrıca agroekolojik uygulamalarla sulak alan ekosisteminin nasıl iyileştirilebileceği ve kurumların bu süreçte nasıl rol aldığı sunuldu. Sergide, aynı zamanda Dünya Çevre Günü temasına uygun olan proje faaliyetleri ve Balıkdamı Sulak Alanı anlatılmaktadır.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü’nün katkıları ile hazırlanan sergi aynı zamanda istilacı türle mücadele faaliyetinde proje destekçisi olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde sergilenerek çok daha geniş kitlelere ulaşılmak istendi.

33 fotoğraf, 9 bilgilendirme afişinin sergilendiği fotoğraf sergisinde Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Aleyna Türkoğlu,  Aleyna Aykan, Ayşenur Akkaş, Beyza Karaali, İrem Sarı, Rabia İpek, Sılanur Fidan, Sümeyra Uysal, Şevval Çetinkaya, Yağmur Neva Başer ve Semih Bayraktar, kuş gözlemcisi Zafer Kılıçoğlu, Doğa Araştırmaları Derneği üyesi ve kuş gözlemcisi Caner Gönel ve Frig Yolu Rehber Kitabı Yazarı Hüseyin Sarı fotoğrafları ile yer almıştır.