TR | EN
Esogu Sanat ve Tasarım Fakültesi Tasarım Buluşmaları Hız Kesmeden Devam ediyor
10.05.2024

Sanat ve Tasarım Buluşmalarının 3. Gününde ESOGU Sanat ve Tasarım Fakültesi, bir workshop ve iki seminere ev sahipliği yapıyor. Gün boyu devam edecek olan Çağın Dizdar (Workshop) "Aramızda Kalsın: Film Çekmenin Sırları” isimli workshop ile birlikte Fuat Değirmenci’nin  "Tasarım Endüstrisinde Yapay Zeka ve Etkileri" adlı online semineri ve Hakan Yılmaz’ın "Dijital Sanatın Yükselişi" yüz yüze semineri gerçekleştirildi.

Çağın Dizdar öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği "Aramızda Kalsın: Film Çekmenin Sırları” isimli workshop düzenledi.

Fuat Değirmenci’nin  "Tasarım Endüstrisinde Yapay Zeka ve Etkileri" adlı seminerinde tasarımda kullanılabilecek yapay zeka uygulamalarının ne olduğu nasıl çalıştığı ve nasıl kullanılacağı nasıl eğitileceğiyle ilgili bilgi paylaşıldı vurguladı. Değirmenci yapay zekanın özgün tasarımlarda iyi gelişmiş bir asistan olarak kullanılabileceğini vurguladı.

Hakan Yılmaz’ın "Dijital Sanatın Yükselişi" semineri gerçekleştirildi. Seminerinde Yılmaz dijital sanatın modern sanattan sonraki yeni bir akım olduğundan bahsetti. Ayrıca kendi deneyimleri ve iş örnekleriyle dijital sanatla neler yapılabileceği ve bu alanda nasıl var olunabileceği ile ilgili ufuk açıcı bir sunum gerçekleştirdi.