TR | EN
Communication Arts’dan Tipografi/Kitap/Sanat+Tasarım Ödülü
12.01.2024
Öne çıkan görsel

Communication Arts’dan Tipografi/Kitap/Sanat+Tasarım Ödülü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Bilge Kınam’ın Görsel İletişim Tasarımı Bölümü adına 2020-2023 yılları arasında yürütücülüğünü yaptığı International Collective for Design adlı Erasmus+ KA203 Uluslararası projesinin çıktısı kapsamında hazırlanan “Collective for Design” adlı kitap Communication Arts’dan Tipografi/Kitap/Sanat+Tasarım ödülü almıştır.

Portekiz’de ESAD IDEA’da basılan kitabı, Sanat yönetmeni Sérgio Correia tasarlamıştır. Editörlüğü Jeremy Hugh Aston, Marta Miaskowska, Marta Varzim tarafından yürütülen “Collective for Design” adlı kitapta Polonya, Portekiz, ABD, İspanya ve Türkiye’de farklı disiplinlerden akademisyenler yer almıştır. Doç. Bilge Kınam, “ESOGÜ Sanat ve Tasarım Fakültesinde yürütülen tasarım çalıştayı” ve “Yaratıcılığın Boyutları” adlı bölümleri ile kitapta yer almaktadır.

Proje çıktılarından biri olan kitap yenilikçi bir öğretme ve öğrenme metodolojisine ilişkin bir dizi sonuç ve düşünceyi bir araya getirerek tasarım öğrencilerinin uluslararası iş piyasalarına hazırlanmasına katkıda bulunmaktadır. Kitap Türkiye’de, Avrupa’da ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Sanat ve Tasarım ve Güzel Sanatlar alanında eğitim vermekte olan Fakültelerin kütüphanelerine dağıtılmıştır. Osmangazi Üniversitesi Kütüpanesi’ne yer alan Collective for Design, Osmangazi Üniversitesi aşağıdaki linkten de çevrimiçi indirebilirsiniz.

Kitabın indirme Linki: https://picode.p.lodz.pl/tr/tr-outputs/tr-output-2/

Tasarım Ödülü ilgili Link: https://www.commarts.com/project/36101/collective-for-design