BASKIRESİM ÇALIŞTAY SERGİSİ STF SANAT GALERİNDE 4 OCAK 2024’E KADAR İZLENEBİLİR
4.01.2024

BASKIRESİM ÇALIŞTAY SERGİSİ STF SANAT GALERİNDE 4 OCAK 2024’E KADAR İZLENEBİLİR

Fakültemiz, Görsel Sanatlar Bölümü, Özgün Baskı Dersi kapsamında düzenlenen, yürütücülüğünü Prof. F. Deniz Korkmaz - E. Tunç Taşkın'ın üstlendiği "Sürdürülebilir Baskı Teknigi: Jel Baskı" ve yürütücülüğünü Utku Karagül ile Elif Çelebi'nin üstlendiği "Gravürde Alternatif Arayışlar" adlı workshoplarda üretilen çalışmaların sergilendiği "Baskıresim Çalıştay Sergisi" Fakültemiz Sanat Galerisinde açılmıştır. 28 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen sergide yer alan eserler Jel Baskı ve Gravür Baskı tekniğiyle gerçekleştirilmiştir. Organik malzemelerin kullanılarak yapıldığı sürdürülebilir özelliğe sahip Jel Baskı Tekniği Prof. F. Deniz Korkmaz tarafından akrilik boya dışındaki boya türleri ve organik malzemelerin de dahil edilmesiyle zengin bir içeriğe sahip alternatif bir özgün baskı üretim yöntemi olarak geliştirilmiştir. Elif Çelebi ve Utku Karagül yönetiminde gerçekleştirilen gravür eserlerde ise klasik ve deneysel metodlar uygulanmıştır. Sergimiz 4 Ocak 2024 tarihine kadar Fakültemiz Galerisinde görülebilir.