TR | EN
Doç. Bilge KINAM -PICODE 2022
13.06.2022
Öne çıkan görsel

ESOGÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğretim üyesi Doç. Bilge Kınam yürütücülüğünü yaptığı KA203 Erasmus+ Picode Uluslararası Tasarım projesinin ikinci çalıştayı, 15-25 Mayıs 2022 tarihleri arasında Portekiz’de, ESAD Arte+ Design’da gerçekleştirilmiştir.

Picode Eğitim metodolojisinin uygulandığı çalıştaya ESOGÜ Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı’ndan katılan yüksek lisans öğrencisi Simge Tunç, gerçekleştirdiği tasarımlarıyla Üniversitemiz ve Fakültemizi başarıyla temsil etmiştir. Çalıştay kapsamında Amorim Top Series'e yapılan teknik gezilerden alınan bilgiler doğrultusunda, Churchill Porto ürünlerine iki farklı stand tasarımı multi disipliner bir yaklaşımla tasarlanmıştır. Sergide iki grubun tasarladığı prototipler ve tasarım ve eskiz sürecinin anlatıldığı 28 adet afiş ve Portekiz'in yerel malzemesi mantar ile yapılan deneyler sonucu çeşitli kompozisyonlar düzenlenmiştir. Tasarım çalışmaları 27 Mayıs 2022'de Esad Arte Design'da halka açık bir sergide sunulmuştur.

Project-Product-Promotion International Collective For Design adlı proje, Politechnika Łódzka Üniversitesi’nden multimedya tasarımcısı Marta Miaskowska’nın liderliğinde, Portekiz’ den ESAD College of Art and Design’dan Endüstriyel ürün tasarımcısı Jeremy Aston ve Tasarımcı Marta Varzim, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü’nden Bilge Kınam ve Amerika Birleşik Devletleri’nden College for Creative Studies’den moda tasarımcısı Melanie McClintock’un birlikteliği ile 2020 yılında kurulmuştur. Projenin oluşumuna Erasmus haftasında akademisyenleri bir araya getirerek katkı sağlayan İspanya’da Esdir Escuele Superior de Diseno de La Rioja’un yöneticisi ve grafik tasarımcı Monica projeye 2022 yılından itibaren dahil olmuştur.

Projenin son çalıştayı 26 Eylül ile 7 Ekim 2022 tarihleri arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde gerçekleştirilecektir. (Başvurmak için tıklayınız.)

Proje koordinatörü ve ortağı Lodz Üniversitesinde çıkan haber

https://www.zu.p.lodz.pl/warsztat-picode-w-porto

https://picode.p.lodz.pl/

Proje ortağı Escuela Superior de Diseño de La Rioja’nın sosyal medya paylaşımı

https://www.instagram.com/p/CeQaOOBsIG_/?igshid=MDJmNzVkMjY=