Görsel Sanatlar Bölümü Öğrenci Kabulü
Görsel Sanatlar Bölümü Özel Yetenek Sınavı

Kontenjan:  20 Öğrenci
Koşul: YGS sınavında en az 200 puan (herhangi bir tür olabilir)

- Özel Yetenek Sınavı, İmgesel Desen Sınavı olarak tek aşamadan oluşur.
- Başvurular 31 Temmuz- 4 Ağustos  2017 tarihleri arasında internet üzerinden çevrimiçi olarak kabul edilecektir. Anasayfadaki Duyurulara bakınız.
- İmgesel  Desen Sınavı 8 Ağustos 2017, Salı günü sabahı ESOGÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, Bademlik Yerleşkesi’nde yapılacaktır.

Görsel Sanatlar Bölümünü tercih edecek öğrenciler, araştırma, sorgulama yeteneklerine sahip, yeniliklere açık bireyler olmalıdırlar. Özellikle de okumayı seven, yeni yayınları takip eden, ‘bilgi’nin büyük bir erdem olduğunun bilincinde olmalıdırlar.

Görsel Sanatlar Bölümü disiplinli çalışmayı gerektirmektedir. Bu nedenle bölümü tercih edecek öğrenciler, belli bir düzen ve disiplin içinde çalışmaya alışık olup, stüdyo düzenine ayak uydurmalıdırlar. Bölüm içinde çeşitli stüdyolar olduğundan, her bir stüdyo kendi disiplini içinde ilerlemekte ve öğrencilerden her bir stüdyonun kendi kural ve disiplinlerine uymaları, her biri için gerekli malzemeleri öğrencilerin kendilerinin edinmeleri beklenmektedir.